Opening nieuwe bezoekerscentrum en Oog in Oog met de boswachter

Gisteren een heerlijk dagje in de Wieden geweest met vriendin @tijgerlady . Wat is het toch een prachtig gebied. Echt genieten. En wat een mooie plek om een bezoekerscentrum te hebben. Erg mooi geworden. Al weet ik niet hoe het er daarvoor uitzag.  En wat een prachtig weer. Echt een ongelooflijk bijzondere dag. De energie stroomde mijn lichaam in. Ik voel me helemaal opgeladen.
Dankzij @Bosw8terRoos waren we nog op tijd voor een rondvaart in de Wieden. Bedankt Rosalie.  We voeren van mooi wijds tot kleinere stroompjes door het riet.

De geschiedenis die werd verteld door onze gids Mathiska Lont  is uniek.

Uitleg van plantensoorten, giftige en niet giftige. Nuttige planten. Diep of ondiep water. Turf, alles werd even besproken. En sommige materialen gingen in het rond potscherven en turf. Leuk om al die informatie te krijgen. Je kijkt dan toch weer heel anders naar dit mooie gebied.

’s Avonds hadden we bij hetzelfde bezoekerscentrum een presentatie van het boek OOG in OOG geschreven door boswachter Andre Donker (@andredonker) Met daar aanvast een nachtwandeling. Spannend. Maar eerst een hapje eten.

Dat deden we in Vollenhove. Prachtig dorp en een mooie locatie om een hapje te eten. Dit deden we in de Brasserie Oranjerie op het Landgoed Oldruitenborgh. Het was echt voortreffelijk. We voelden ons even heel rijk. En we konden ook nog steeds buiten eten. Wat een genot in deze tijd van het jaar.

Om half acht waren we weer terug in het bezoekerscentrum Andre Donker was aanwezig en nog veel meer tweepies. Leuk hoor om eens in real life te zien. Trots als een pauw presenteerde Andre zijn boek gevolgd door een nachtwandeling. Heel bijzonder. Een heldere hemel en superzacht weer gaf een extra demensie aan deze wandeling. Puur genieten. Onderweg zang en er werd een stukje voorgelezen. Prachtig. Het geroezemoes van mensen die zo stil mogelijk probeerden te zijn. In het donker zie je niet veel, maar hoor je des te meer.
De sterren staan strak aan de hemel en de maan schijnt achter de bomen. Wat
willen we nog meer. Het was echt genieten. En ik heb iets terug gekregen wat ik allang kwijt was. Bedankt Andre voor je mooie boek.

Bron laatste twee foto’s: http://www.binne.nl

Oog in oog met de boswachter
Natuurontmoetingen
Auteur(s): André Donker
ISBN-13: 9789077824054
Uitgeverij: Landwerk, 2011

Advertenties

3 Reacties op “Opening nieuwe bezoekerscentrum en Oog in Oog met de boswachter

 1. Mooi verslag van een bijzondere dag, waarbij zelfs het weer bijzonder was.
  Ik kan me voorstellen dat je er enorm van hebt genoten!
  Natuurkieker Coby

 2. ja, dat was bijzonder. En wat leuk dat we elkaar in real life the handen kunnen schudden.
  Die foto’s daar ben ik wel benieuwd naar, waar kan ik die vinden?

 3. Hoi,

  Ik zat me zelf eens te googlen en kwam een mooie foto van mij tegen op jouw site. Heb je die nog?? Kun je hem op sturen.
  Zo niet dan ook goed hoor. Leuk om te horen dat je door de vaartocht en uitleg meer van het gebied hebt gezien, daar doen we het voor.

  Groet mathiska Lont

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s